Wellness - Neatness

 

Iets meer dan een maand geleden sloot onze lokale sauna. Een domper voor ons, omdat we daar met grote regelmaat kwamen, zo eens in de zoveel tijd dienen lichaam en geest te worden gereinigd. Na een voor zowel mijn vrouw als voor mij tamelijk zware periode (ziek en zeer, aangevuld met werkbeslommeringen) besloten we om ons heen te gaan kijken of we dan verderop in het land een ontspanningscentrum vonden waar we de geleden lasten konden uitzweten. Die vonden we.

We troffen een uitstekend arrangement voor Thermen Soesterberg : 2 dagen gebruik maken van de sauna, live cooking diner op de eerste avond, hotelovernachting plus ontbijt. Een zeer betaalbare rekening waar we op de vrijdag na mijn eerste intense werkweek bij de nieuwe werkgever per trein op af reisden. 

Wat een heerlijkheid: een enorme variëteit aan saunabeleving, van zout tot hout. Over de beide dagen heen hebben we 6 verschillende opgietingsrituelen bijgewoond, tussendoor steeds een duikje in de zeer koele zwemvijver en een zonnebad op de ligbedden in de zonneweide. Stoombaden, zwembaden, warmtevariëten van 60 tot 110 graden: het was er allemaal. Het duurde even een rondje of twee voordat we beiden werk en privé los konden laten, het denken en peinzen verliet druppelsgewijs het lichaam maar toen waren we ook echt los. Wat een heerlijkheid. 

Voeg aan dit alles de prima overnachting in het uitstekende hotel Kontakt der Kontinenten toe en je snapt hoe blij en uitgerust wij de thuisreis weer aanvaardden. Het conferentiehotel is gevestigd in een voormalig klooster, veel oude elementen zijn bewaard geblven. We checkten pas tegen tienen 's avonds in, deden nog enkele speciaalbieren aan de bar bij een olijke en zeer slimme bardame, het was the icing on the cake. 

Mijn lief stelde voor dat we van dit uitje een periodieke maken: om de paar maanden even alles van je af laten vallen (ja, ook letterlijk ja) door zo'n arrangementje in te pikken. Dat gaan we doen. No sweat!

Reacties

Populaire posts van deze blog

...Of het werd wel weer licht

Broeder de Hoeder

Mi lobi yu - Suriname reis 5 feb- 23 feb 2024