High tea met Curry




Het eerste exemplaar. Ze had hem in haar handen vanmiddag.
Haar gevoelens schoten heen en weer van hyperzenuwachtig naar stiekem toch wel trots. Op zichzelf.

Wij waren vanmiddag bij de boekpresentatie van "Uiteindelijk krijgt Hanna altijd gelijk". Geschreven door Corina Tuinman, zus van een vriendin van ons en voor mensen met een Troll-verleden beter bekend als Curry.
In het boek vertelt ze over haar zware levenswandel: van de ene psychiatrische behandeling naar de andere, het ene behandelhuis uit om de volgende weer in te gaan. Ze vertelt een verhaal over medicatie, een verhaal over verwarring, een verhaal over moeite hebben met het leven. Maar ook een verhaal over trends in therapieën.

Omdat van je af schrijven nu eenmaal helpt, zette ze haar levensverhaal op papier. Vanmiddag was de gestolde versie er van voor het eerst beschikbaar. Ze straalde, ze voelde een beetje van dat levensgeluk waar ze zo ontzettend recht op heeft. Het was ontroerend om erbij te mogen zijn.

Ik kan niet anders doen dan haar boek aanbevelen. Niet omdat ze daar een klein beetje mee terugverdient van al haar inspanningen, nee : omdat het verhaal verteld moet worden. Omdat het bewonderswaardig is dat Curry nu juist dát gedaan heeft. Koop m hier...


Reacties

  1. Reacties
    1. Goed zo, Tien. Haar boek verdient promotie, zo knap dat ze dit gedaan heeft. Daar help ik graag aan mee.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

...Of het werd wel weer licht

Broeder de Hoeder

Mi lobi yu - Suriname reis 5 feb- 23 feb 2024