Toptijd in Tregole


Voor de derde keer dit jaar gingen we er een week tussenuit, voor de tweede keer deden we dat met een groep. De familie van vrienden van ons bezit en verhuurt een luxe villa in het gehucht Tregole. Dat valt op zijn beurt weer onder Castellina in Chianti, u weet dan meteen in welke streek wij ons bevonden.

Cas'al Verde is een prachtige villa met zwembad en fabelhafte -klassiek Toscaanse- uitzichten, meerdere slaapkamers en badkamers. Geen probleem dus om ons 10en te herbergen.
We deden wat een groep doet: gezamenlijk eten en drinken, 's avonds liedjes en een gitaar dan wel politieke of maatschappelijke discussies. We pokerden om grote en kleine blinds, we lazen en vermeden Twister. We zwommen en luierden , maar we deden ook actieve uitstapjes.
Florence was een uurtje rijden, Siena zelfs nog minder. Florence was hyperdruk, het plein voor het Uffizi was overbevolkt en de Ponte Vecchio dito, maar eenmaal aan de overkant was het allemaal wat ruimer.
Een uitstapje naar de wijnkelders van Mazzei in het nabijgelegen Fonterutoli was voor velen van ons een delicatesse, ikzelf beperkte me tot het schieten van foto's in dit eeuwenoude familiebedrijf.

In kleine groepjes maakten we tevens een aantal bijzondere wandelingen : één naar een enkele kilometers verderop gelegen Etruskische grafheuvel (dat vindt Bertje leuk, ouwe stenen kijken) en één in een afdaling naar de beek in het dal. Die laatste was ruig en pittig, maar o zo prachtig. Schitterende kleuren diep in het bos, van diep mosgroen tot oranje poeltjes. Ook troffen we daar een eeuwenoude dam , waarvan we niet wisten of ie nou Romeins dan wel ook Etruskisch was.


Eenmaal lunchten we met de groep op de klassiek Italiaanse manier: in een tuin, aan een heuvel, onder de boom, lange tafel met wijn en brood. Zeer zeer ontspannen (totdat de regen het spel brak).





Het nabij gelegen plaatsje Castellina in Chianti bleek pittoresk, maar het was helaas geen partij voor de ongebreidelde schoonheid van Siena. Wat is dat toch een mooie stad: heuveltjes, steegjes overal en dan als middelpunt een van de mooiste pleinen ter wereld: het Piazza del Campo. Schitterend en adembenemend.


U begrijpt: het was te veel om op te noemen. Veel verschillende indrukken en dat in slechts 1 week. Toscane is hartveroverend mooi, deze groep was pittig maar goed op elkaar afgestemd. het huis was ontspannen en mijn gemoed was goed. Thumbs up voor vakantie nummer 3

Reacties

Populaire posts van deze blog

...Of het werd wel weer licht

Broeder de Hoeder

Mi lobi yu - Suriname reis 5 feb- 23 feb 2024